Waarom kiezen voor een houten tuintafel?

Houten tuintafel kopen?

Een goede kwaliteit tuintafel is een essentieel element voor elke buitenruimte. Het biedt niet alleen een functioneel oppervlak om te dineren en te socializen, maar geeft ook een leuke look aan uw tuin. Bij Loungesetland zijn we trots op ons assortiment houten tuintafels die niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam en weerbestendig. In dit artikel bespreken we het beste hout voor een tuintafel, hoe je houten tafels buiten beschermt en hoe je de juiste maat voor je tuintafel nu bepaalt.

Wat is het beste hout voor een tuintafel?

Als het gaat om houten tuintafels, is het type hout dat wordt gebruikt van cruciaal belang voor de duurzaamheid en levensduur. Er zijn verschillende soorten hout die vaak worden gebruikt voor tuintafels, zoals eiken, ceder en teak. Hoewel elk hout zijn voor- en nadelen heeft, wordt teakhout algemeen beschouwd als het beste hout voor buitenmeubilair vanwege de natuurlijke oliën die het bestand maken tegen water, rot en insecten. Om deze reden verkopen wij als Loungesetland alleen teakhouten tuintafels. Onze teakhouten tuintafels staan ​​bekend om hun duurzaamheid en zo zijn ze ontworpen om alle seizoen te doorstaan.

 

Kan een houten tafel buiten staan?

Veel mensen vragen zich af of houten tafels buiten kunnen blijven staan. Het antwoord is ja, maar het hout moet goed worden. Verschillende soorten hout reageren anders op buitenomstandigheden. Teakhout is bijvoorbeeld van nature bestand tegen verval, waardoor het weinig onderhoud nodig heeft, terwijl andere houtsoorten, zoals grenen, regelmatig moeten worden behandeld met beschermende coatings. Bij Loungesetland raden we aan om een ​​meubelhoes te gebruiken wanneer de tafel niet in gebruik is om deze te beschermen tegen regen, zon en andere weersomstandigheden. 

Hoe bescherm je houten tafel buiten?

Onze houten tafels zijn ontworpen om alle seizoenen te doorstaan en zullen door de tijd heen op natuurlijke wijze verkleuren, wat bijdraagt ​​aan de charme en authenticiteit van het product. Als u de oorspronkelijke kleur wilt behouden, is het mogelijk om een teakbehandelaar bij u tafel te bestellen en de tafel op deze manier te onderhouden. Wanneer u aan het begin van ieder seizoen uw teakhouten tuintafel onderhoud dan gaat deze tafel zo 5 tot 10 jaar mee. 

Hoe groot moet een tuintafel zijn?

De grootte van je tuintafel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je buitenruimte, het aantal mensen dat je verwacht te entertainen en het type activiteiten dat je van plan bent te doen. Bij Belito bieden we een breed scala aan teakhouten tuintafels in verschillende maten om in elke buitenruimte te passen. Een goede vuistregel is om 61 cm per persoon te rekenen. Dus een tafel voor zes personen zit, moet minstens 183 cm lang zijn om normaal te kunnen dineren. 

Conclusie

Een houten tuintafel is een essentiële toevoeging aan elke buitenruimte. Bij Loungesetland bieden we een scala aan teakhouten tuintafels die mooi, duurzaam en weerbestendig zijn. Bij het selecteren van een houten tafel, is het belangrijk om rekening te houden met het type hout dat wordt gebruikt, hoe je het buiten beschermt en de juiste grootte voor je buitenruimte. Met deze factoren in gedachten kan je jarenlang genieten van je houten tuintafel.