18 ideeën om uw tuin op te fleuren met tuinaccessoires

Uw terras is niet alleen maar een bijkomende ruimte in uw huis. Het is een plek om samen te komen, te rusten, te ontspannen, te feesten en te lachen. En met de juiste terrasaccessoires kunt u het terras uitnodigend en gastvrij maken.

Als u niet weet welke accessoires u moet kiezen om uw terras of terras op te fleuren, blijf dan even hangen. In dit artikel geven wij u 18 ideeën voor terrasaccessoires die passen bij uw stijl en die uw ruimte tot leven zullen brengen.

Het juiste thema vinden

Voordat we enkele spannende ideeën bespreken die uw terras kunnen transformeren, moeten we het eerst over het thema hebben.

Het kiezen van een thema voor uw buitenruimte kan een geweldige manier zijn om een echt unieke buitenruimte te creëren. Maar het kan ook moeilijk zijn om te beslissen wat het beste is.

Om dit dilemma op te lossen, hebben wij een paar suggesties gedaan om u te helpen een geschikt thema te vinden dat uw terras omvormt tot de ideale buitenruimte.

Overweeg een locatie

Overweeg eerst een locatie. U kunt uw terras baseren op een favoriete fysieke locatie. Als u bijvoorbeeld van het strand houdt en een strandthema in uw terras wilt verwerken, zijn tropische prints en lichtblauwe accentkleuren een geweldige manier om dat te doen.

Of, als u van de bergen houdt, kies dan voor een terras met een bergthema in een natuurlijk kleurenpalet.

Vergeet niet dat uw terras een ruimte is waar u veel tijd zult doorbrengen om te ontspannen, alleen of met familie en vrienden. Als u dus een favoriete fysieke locatie hebt, kan het zeer rustgevend zijn om kleuren te gebruiken die u aan die plek doen denken.

Kies kleuren waar u van houdt

Een gebruikelijke manier om een terras te transformeren is door alleen kleuren te kiezen waar u van houdt. Deze optie kan eenvoudiger en minder overweldigend zijn. U hoeft alleen maar uw basiskleuren te kiezen en dan na te gaan met welke andere kleuren ze goed samengaan.

Door kleuren te integreren in uw decor en meubilair ziet uw hele terras er verzorgd en georganiseerd uit.

Kussens en tapijten zijn misschien het eerste waar u aan denkt als het om kleur gaat, maar er zijn nog meer manieren om kleurspatten aan uw terras toe te voegen.

Als u bijvoorbeeld oranje accenten aanbrengt op uw terras, kies dan bloempotten of tuinornamenten die bij deze tint passen. Dit kan een geweldige manier zijn om uw terras op te fleuren en wat persoonlijkheid te geven.

Integreer uw hobby's

Onze hobby's zijn de kleine dingen die we soms doen om te ontsnappen aan onze alledaagse activiteiten. Omdat deze activiteiten zoveel plezier brengen, kan het opnemen ervan in uw terras enige richting geven aan uw thema.

Of u nu graag zeilt, schildert, muziek speelt of iets anders, u kunt uw hobby's of passies smaakvol in uw terrasdecoratie verwerken. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Als u bijvoorbeeld van zeilen houdt, kunt u op de zee geïnspireerde kussens gebruiken. Als u veel tijd besteedt aan het kijken naar de wedstrijden van plaatselijke teams, voeg dan wat sportmemorabilia en een vrijstaande koelbox toe. Of, als u een instrument bespeelt, voeg dan een vleugje muziek toe aan de accenten van uw terras.

Bij het kiezen van een thema mag u niet vergeten dat er geen goed of fout bestaat. Dit is uw ruimte, en u bepaalt zelf wat u mooi vindt en wat voor soort ruimte u wilt betreden telkens wanneer u uw terras betreedt.

Dat uw terras buiten en functioneel is, betekent niet dat het niet stijlvol kan zijn. Door een thema te kiezen waar u van houdt, kunt u er een aangename ruimte van maken voor uzelf en uw gasten.

Laten we daarom eens kijken naar enkele creatieve manieren om uw terras op te leuken met accessoires.

18 ideeën voor terrasaccessoires

1) Terrasmeubilair

Grote terrasaccessoires bij zwembad

Bruine rieten Loveseat voor buiten met Armloze Stoel

Zo praktisch als tafels en stoelen zijn, zo praktisch zijn fonteinen. Ze zijn misschien niet nuttig, maar fonteinen zijn zeker mooi om naar te kijken en zo ontspannend. Een fontein is een terrasaccessoire dat de sfeer van uw ruimte ten goede kan veranderen!

Hier volgen enkele ideeën om uw creativiteit te stimuleren:

  • Een kleine tafelfontein
  • Een strakke, moderne rechthoekige fontein
  • Een stenen fontein geïnspireerd op de natuur zelf
  • Een vogelbadfontein
  • Een artistieke fontein in etages
  • Groot of klein, natuurlijk of strak vormgegeven, er is een fontein die bij uw stijl past.

3) Terrasbar of serveerwagen

Bij Loungesetland willen we stimuleren om meer tijd buiten door te brengen. En wat is er beter dan een zomeravond buiten door te brengen onder het genot van een drankje en het gezelschap van uw vrienden?

Door een terrasbar of serveerwagen toe te voegen aan uw buitenruimte wordt het serveren van drankjes een fluitje van een cent. Kies voor een bar met krukken, of kies voor een kleinere serveerwagen waarin u drankjes, mixers, glazen en dergelijke kunt opbergen.

4) Parasol

Om koelte toe te voegen aan een anders zo zonnige patio of terras, hoeft u niet verder te kijken dan een parasol. Een parasol in het midden van uw tafel is een goede keuze, of u kunt uw bank of fauteuil schaduw bieden met een losstaande parasol.

 

De juiste parasol kan een praktisch toevoeging zijn, maar kan je terras ook een speciaal tintje geven. Wat de uitstraling van je terras weer naar een hoger niveau teelt.

5) Vuurkorven/Vuurtafels/Sfeerhaard

Als het gaat om uitnodigende terrasaccessoires die zowel de uitstraling als het gevoel van uw ruimte veranderen, denken wij dat vuurkorven en vuurtafels de kroon spannen.

Net als de meeste andere terrasaccessoires zijn er verschillende stijlen vuurkorven en vuurtafels om aan uw behoeften te voldoen. Allereerst kunt u uw vuurplaats kiezen op basis van de brandstof van uw voorkeur: hout, propaan of aardgas.

Ten tweede kunt u kiezen uit een sfeerhaard, vuurschaal, vuurkolom, vuurtafel, schoorsteen, kampvuur, of een verzonken kuil die in uw terras of in de aarde van uw achtertuin past. En dat is nog maar een greep uit de mogelijkheden en ontwerpen.

6) Planten

Zelfs de kleinste terrasaccessoires kunnen een groot verschil maken. En planten zijn er in alle soorten en maten. U hebt moeder natuur al om u heen als u buiten bent, maar waarom voegt u niet een paar mooie potplanten toe aan uw terras?

Afhankelijk van het thema en de stijl van uw terras kunt u kiezen voor grote potten, kleine potten, mooie bloemen, groene bladplanten, plantenbakken aan de muur, cactussen of vetplanten, hangmanden en nog veel meer. De plantmogelijkheden zijn eindeloos. 

U kunt ook een vaas vol verse bloemen op uw buitentafel zetten.

7) Kussens

Kussens zijn geweldige terrasaccessoires

Kussens voor buiten. Net zoals hoofdkussens de uitstraling van uw woon- of slaapkamer completeren, geven ze ook de perfecte uitstraling aan uw buitenruimte. Voeg kussens toe voor zowel comfort als stijl.

Kies comfortabele en duurzame kussens die bestand zijn tegen verkleuring, vlekken en water en waarvan de hoezen gemakkelijk te verwijderen zijn, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gewassen.

8) Dekens

De juiste outdoordeken kan de buitenervaring van u en uw gasten verbeteren - vooral wanneer uw deken u ook beschermt tegen vervelende insecten. Door dit aan te schaffen hoeft u zich minder zorgen te maken over vervelend ongedierte en hebt u meer tijd om te ontspannen met vrienden en familie.

9) Buitenverlichting

Vrienden verzamelen zich voor een diner op een buitenterras

Als u ooit op een warme zomeravond onder de betovering van fonkelende lichtjes bent geweest, weet u dat de juiste verlichting van een ruimte iets magisch kan maken. Daarom vinden wij dat buitenverlichting op de must-have lijst van terrasaccessoires staat.

 

Verlichting is er in alle soorten en maten, van strijklicht tot plafondverlichting, van kaarsen tot lantaarns.

Over kaarsen gesproken, deze kunnen worden gebruikt om de toon te zetten. Wij houden vooral van deze optie omdat, ongeacht de grootte van uw terras, de kans groot is dat u een paar kaarsen kunt toevoegen.

Zuilkaarsen zijn heel populair, maar als u die niet bij de hand hebt, is dat niet erg, want elke kaars is goed. Als u echter jonge kinderen hebt die hun handen niet thuis kunnen houden, zijn zuilkaarsen op batterijen vaak de veiligste en gemakkelijkste keuze.

10) Spiegels

U denkt misschien dat spiegels een accessoire voor binnen zijn, maar ze doen ook wonderen om uw buitenruimte op te fleuren. Ze kunnen worden gebruikt om uw ruimte groter te doen lijken en de prachtige groene en blauwe tinten van het buitenleven te weerspiegelen.

Bedenk dat spiegels niet altijd aan de muur hoeven te worden gehangen. Een grote spiegel kan ook op de grond of op een tafel worden geplaatst, zolang hij maar correct en veilig is opgesteld. U kunt natuurlijk altijd een stijlvolle set spiegels ophangen als u hier een toegankelijke muur in uw ruimte voor heeft.

11) Vloerkleden

De laatste op onze lijst van leuke terrasaccessoires: een buitenkleed. We begonnen met het noemen van terrasmeubilair zoals tafels en stoelen, en we eindigen met vloerkleden - het perfecte accessoire voor onder uw meubilair en de onbezonnen toevoeging wat u terras meer comfort en stijl geeft.

12) Tegels voor buiten

Misschien wilt u uw terrasvloer vervangen door iets dat permanenter is dan een vloerkleed voor buiten. Overweeg in dat geval terras- en terrasvloeren, zoals keramische of houten tegels.

Dit is een geweldige optie als u iets zoekt waarover u zich geen zorgen hoeft te maken bij het wisselen van de seizoenen.

Creatieve buitentegels kunnen een eenvoudig designelement toevoegen aan een stijlvolle en ongecompliceerde ruimte. Niet alle ideeën voor terrasdecoratie hoeven flitsend te zijn, dus wij houden ook van deze optie, omdat de juiste tegels naadloos in uw achtertuin passen.

Zorg ervoor dat u de ruimte goed opmeet om de perfecte pasvorm te krijgen.

13) Gespreksaanstekers

Kabouter als terrasaccessoire

Het opnemen van conversatiestarters in uw ruimte is een geweldige manier om uw terras te onderscheiden van de rest.

We zijn allemaal wel eens bij die ene vriend of dat ene familielid thuis geweest waar u, zodra u binnenkomt, wel moet vragen naar een interessant kunstwerk.

 

Een tuinbeeld, een lantaarn in een ongebruikelijke vorm of een ander eigenzinnig stuk kan een gespreksonderwerp zijn voor het terras. Deze kleine maar opvallende stukken kunnen uw achtertuin van gewoon of verwacht tot uniek en gedenkwaardig verheffen.

14) Hangmatten en schommels

Als u uw ruimte wilt personaliseren, neem dan een schommel of hangmat! Ze kunnen een extra opkikker geven aan uw terras.

Schommels kunnen de perfecte optie zijn als u een overdekt terras hebt of een boom die groot genoeg is voor een hangstoel.

Een hangmat is een andere ontspannende optie (als u kinderen hebt, zullen zij er zeker ook van houden!). Er zijn zelfs hangmatten voor meerdere personen verkrijgbaar. Beide stoelen geven uw buitenruimte een jeugdige levendigheid en persoonlijkheid.

Elk terras kan profiteren van een speels meubelstuk, dus een hangmat of schommel kan precies de juiste finishing touch geven.

15) Windgongs

Windgongs hebben een kalmerend effect dat zelfs op de meest stressvolle dagen voelbaar is. Een zacht spelende windgong in een zomerbries is een rustgevend geluid waardoor een huis altijd als een thuis aanvoelt.

U kunt de uwe ophangen bij de ingang van het terras of zelfs aan een nabijgelegen boom als u midden in de natuur zit. 

Afhankelijk van het type windgong dat u hebt, kunt u ook een lamp op zonne-energie toevoegen, waardoor het 's nachts zal gloeien en de charme ervan zal toenemen.

16) Wanddecoratie

Bloempotten aan de muur zijn geweldige terrasaccessoires

Als het om onze buitenruimte gaat, denken we niet altijd aan hangende wanddecoratie, omdat die over het algemeen zo open is.

Dat mag waar zijn, maar als u een terras hebt dat gedeeltelijk omsloten is of muren heeft, kunt u zich vermaken met buitendecoratie die bestand is tegen de elementen.

De eenvoudigste manier om buitenmuurdecoratie te realiseren is door kleine potplanten op te hangen in creatieve ontwerpen.

17) Middenstuk

Overdrijf niet met uitgebreide tafelkleden als u op zoek bent naar decor.

Een dienblad kan net zo gemakkelijk als opvallend middelpunt dienen. Met hun handige zijgrepen en strakke afwerking lijken houten dienbladen voor dit doel te zijn gemaakt.

Dienbladen zijn ook een uitstekend gastheer- of gastvrouwgeschenk, dus neem er een mee als u een weekend naar een vriend gaat.

18) Privacyschermen

Terras-eettafel met decoratieve beplating

Eerder vermeldden we dat parasols geweldig zijn om buiten te plaatsen als uw terras is geplaatst of gericht op direct zonlicht. Maar dit is niet de enige manier om wat schaduw te krijgen.

Overweeg een kleine overkapping toe te voegen aan een ruimte om deze gezelliger te maken of wat privacy te bieden. Deze toevoegingen creëren intimiteit, bieden schaduw en voegen persoonlijkheid toe aan een buitenruimte.

Daarnaast kunt u eventueel ook privacy schermen toevoegen aan uw tuin om zo terrasgedeelten van elkaar te scheiden.

Verfraai uw ruimte met terrasaccessoires

U hebt verschillende ideeën gelezen voor terrasaccessoires om leven, kleur, warmte en karakter toe te voegen aan uw leefruimte buiten. Nu is het tijd om aan de slag te gaan!

Zodra u het perfecte terrasmeubilair hebt gekozen kunt u het aankleden met kussens, spiegels, potplanten, dekens en verlichting. Voeg een fontein, vuurplaats of terrasbar toe om uw ruimte naar een hoger niveau te tillen.

Wij twijfelen er niet aan dat met de juiste tuinmeubel en de perfecte accessoires uw terras zal veranderen in een bijzondere buitenruimte waar u, uw gezin en uw vrienden met plezier urenlang zullen doorbrengen.