Tegenwoordig zijn wicker tuinmeubelen steeds populairder geworden. Ze zijn stijlvol, licht van gewicht en ook heel gemakkelijk te verplaatsen. Ze zijn ook gemaakt van sterk materiaal dat lang meegaat als je het goed onderhoudt. In deze blog gaan we het hebben over hoe je wicker tuinmeubelen kunt onderhouden om ervoor te zorgen dat ze er jarenlang goed uit blijven zien.

Om te beginnen is het belangrijk dat je kunststof wicker tuinmeubelen uit de buurt houdt van regen en vocht. Als je je meubels buiten laat staan, zorg er dan voor dat je ze op een plek zet waar ze niet rechtstreeks worden blootgesteld aan regen. Als je je meubels binnen opslaat, zorg er dan voor dat je ze ook uit de buurt houdt van vochtige omgevingen.

Als je tuinmeubelen van wicker hebt, zorg er dan voor dat je ze regelmatig schoonmaakt met een vochtige doek. Gebruik geen sterk schurende schoonmaakmiddelen, omdat dit de meubelen kan beschadigen. Na het schoonmaken, laat je de meubelen goed drogen voordat je ze weer gaat gebruiken. 

Om te voorkomen dat de meubelen verslijten, raad ik aan om ze af en toe te behandelen met een speciale lak of wax. Dit helpt om het materiaal beschermd te houden tegen weersinvloeden. Als je een lak of wax gebruikt, zorg er dan voor dat de meubelen goed schoon zijn voordat je ze behandelt.

Als je extra bescherming wilt voor je meubels, kun je een speciale hoes over de meubels heen doen wanneer je ze niet gebruikt. Dit voorkomt dat ze vuil worden of beschadigd raken door weersinvloeden.

Als je bovenstaande tips in acht neemt, zal je wicker tuinmeubelen er jarenlang goed uitzien. Door je meubels goed te onderhouden, kun je er ook zeker van zijn dat je er vele jaren van kunt genieten!