Waar moet ik op letten bij het kopen van een loungeset?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een loungeset? 

Waar moet ik nu op lette bij het kopen van een loungesetBent u op zoek naar een mooi loungeset, dan bent u bij Loungesetland aan het goede adres. Bij ons bent u er van verzekerd dat u nooit te veel betaald en u kunt altijd op ons rekenen. Wie wil nou niet genieten in de zon en even relaxen? Wij helpen u daarom graag met de aankoop van uw loungeset. 

De loungesets van Loungesetland

Wij als Loungesetland hebben verschillende loungesets. Ons assortiment is opgebouwd uit loungesets voor de wat kleinere tuin maar ook loungesets voor de grotere achtertuinen. Doordat onze focus op de loungesets ligt kunnen wij hier de beste prijs kwaliteit verhoudingen voor bieden. Ook kunt u bij ons terecht voor parasols of haarden om u loungehoek compleet te maken.

Wat past nu bij mij?

Op het moment worden er zo gigantisch veel loungesets aangeboden dat u zich kan afvragen: wat is nu het beste set voor in mijn tuin? Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken.
Wanneer u een grote tuin tot uw beschikking heeft dan kunt u kiezen voor een hoek loungeset of een dining set loungeset. Het verschil tussen deze twee is dat de tafel van een dining set iets hoger is, waardoor u er gemakkelijk aan kan eten. 

Goedkoop of duurkoop?

Wanneer u op zoek bent naar een loungeset is het verstandig om u af te vragen of u op zoek bent naar een goedkoop loungeset of een goed loungeset. Gaat u voor kwaliteit of voor kwantiteit? U koopt een loungeset namelijk voor de lange termijn en niet voor één jaar. Wie wilt er nou niet een goedkoop loungeset wat alles heeft, echter is het altijd goed om u zelf de vraag te stellen of dat set ook meerdere zomers overleeft. Bij ons vindt u altijd de laagste prijs, maar wel met de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Omdat wij dusdanig overtuigd zijn van onze producten en onze kwaliteit, geven wij u altijd minimaal 2 jaar garantie!

Welke materialen zijn er? 

Nadat u beslist heeft naar wat voor soort loungeset u opzoek bent dan rest nog de vraag welk materiaal het meest geschikt is voor in uw tuin, of welk materiaal u graag in uw zou tuin zien? Hieronder vind u de verschillen tussen de drie meest gebruikte materialen.

Aluminium loungeset

Het grote voordeel van een aluminium loungeset is het gewicht. Een aluminium loungset is hierdoor erg gemakkelijk te verplaatsen. Dit heeft aan de andere kant ook weer het nadeel dat u loungeset door de tuin heen kan vliegen bij een harde wind. Daarom moet u er altijd rekening mee houden dat u uw loungeset bij harde wind op een goed plekje neer moet zetten. Een groot voordeel van een aluminium loungeset is dat deze is gemaakt uit een onderhoudsvrij en weerbestendig frame. Daarnaast zijn al onze aluminium loungesets voorzien van een stevige poedercoating, waardoor het frame extreem kras en stootvast is. Een aluminium loungeset is hierdoor eenvoudig te onderhouden en is gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast zijn de aluminium loungesets al jaren de doorzettende trend in de tuinmeubel wereld, wat vooral komt door de moderne look.
Aluminium loungesets

Wicker loungeset

Wicker loungesets zijn eigenlijk aluminium loungesets waar vlechtdraad om heen is gewikkeld. Door deze bovenstaande combinatie kunnen wicker loungesets erg goed tegen weersomstandigheden en zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk. Elk wicker set word daarnaast met de hand gemaakt, waardoor ieder set een unieke creatie is. Wanneer u houdt van een natuurlijke look dan is een wicker loungeset echt wat voor u.
Wicker loungeset

Teakhouten loungeset

Teakhout is een houtsoort afkomstig uit Zuidoost-Azië. Op het moment heb je volledige loungesets welke bestaan uit teakhout, maar ook aluminium loungesets welke bekleed zijn met teakhout, wat je loungeset een geweldige look geeft. Teakhout geeft daarnaast een gezellige sfeer op ieder terras. Het materiaal is op zichzelf erg gemakkelijk te onderhouden. Echter verkleurt hout altijd door de tijd heen, waardoor wij u altijd aanraden om loungesets met teak om het jaar in te smeren met een speciale olie. Teakhout heeft één nadeel en dat is het gewicht. Een loungeset met teakhout is een stuk zwaarder dan een normaal loungeset, waardoor het een stuk moeilijk is om te verplaatsten. Mocht u uw meubels vaak willen opbergen, dan kunt u beter een aluminium of wicker loungeset kopen.

 

Hoe houd ik mijn loungeset mooi?

Een loungeset koopt u voor meerdere jaren, daarom is goed onderhoud erg belangrijk. Ieder soort materiaal heeft alleen een andere behandeling nodig.
Wicker en aluminium: een wicker en aluminium loungeset is gemakkelijk te onderhouden. Maak het wicker/aluminium schoon met een lauw sopje en een niet al te scherp borsteltje. Met het borsteltje probeer je het meeste vuil los te wrijven. Vervolgens spoel je het set met een tuinslang af om al het vuil van het loungeset te verwijderen.
Teakhout: bij teakhout is het verstandig om uw loungeset op een regenachtige dag schoon te maken. Het voordeel hiervan is dat wanneer het teak nat is, de poriën van het hout open gaan staan, waardoor vuil gemakkelijk te verwijderen is met een sopje en een borstel.  

Kan ik mijn kussens wassen?

Naast u loungeset hebben ook uw kussens onderhoud nodig. Wij adviseren ook altijd om uw kussen aan het einde van een zonnige dag op te bergen. Hierdoor verkleuren uw kussens minder snel en blijft de stof van de kussens veel langer goed. Al onze loungesets hebben kussens welke voorzien zijn van een rits, waardoor deze gemakkelijk gewassen kunnen worden. Wij adviseren wel om dit alleen te doen met koud water. Eén ding wat u absoluut niet moet doen met uw kussen hoezen is deze in de droger te stoppen. Wij adviseren, daarom om deze te laten drogen in de zon.

Advies

Mocht u nu nog vragen hebben over ons aanbod of wilt u graag geholpen worden door één van onze verkopers, neem dan nu contact op met ons via Whatsapp, telefoon of mail. Dan kijken onze verkopers graag met u mee.